Laupuan Hiippakunta Suomen Evankelisluterilainen kirkko Suomen Lähetysseura Poikien ja tyttöjen keskus

BlogiJulkaistu 25.03.11 22:03

Vaalipaneeli


Kategoria: General

Mitä on tapahtunut, kun on puhunut lähes kaksi ja puolituntia, eikä muista, mitä on sanonut. Tuollainen kokemus jäi vaalipaneelista. Tosin seuraavana päivänä alkoivat asiat palautua mieleen. Kun lähes kahden ja puolentunnin ajan vain kuuntelee kysymyksiä, ajattelee, miten vastauksensa muotoilisi, niin käyttömuistikapasiteetti ylittyi reilusti.

Mitä on tapahtunut, kun on puhunut lähes kaksi ja puolituntia, eikä muista, mitä on sanonut. Tuollainen kokemus jäi vaalipaneelista. Tosin seuraavana päivänä alkoivat asiat palautua mieleen. Kun lähes kahden ja puolentunnin ajan vain kuuntelee kysymyksiä, ajattelee, miten vastauksensa muotoilisi, niin käyttömuistikapasiteetti ylittyi reilusti. Syntyi tyhjä olo. Kaikesta huolimatta kokemus oli hyvä ja nyt paneeli tuntuu jopa riemastuttavalta. Oli hyvää aivovoimistelua.

Seurakuntalaiset olivat antaneet parastaan. Kysymyksiä elämän, uskon ja seurakunnan toiminnan eri aloilta oli laadittu taidolla. Itse mietin erityisesti sitä, pystyinkö jakamaan kaikkea sitä, mitä halusin. Toivottavasti jotain hyvää ja rakentavaa kuitenkin.

Tämän kokemuksen pohjalta tuntuu siltä, että Mikkelin tuomikirkkoseurakunnan jäsenet valitsevat seurakunnan johtajaansa perusteellisesti ja huolella. Sen verran ydinasioista haluttiin tietää. Se on hyvä. Seurakunta haluaa toimia vahvalla perustalla.

Itse näen seurakunnan johtamisessa haastavimmaksi hengellisen johtajuuden. Meitä uskon tulkitsijoita on niin monenlaisia. Miten voisi löytyä se yhteinen nimittäjä, jonka perusteella eri tavoin ajattelevat ja uskoa tulkisevat voivat katsoa samaan suuntaan? Usein juuri pienet ja kovin olemattomat asiat ovat jakamassa ja viemässä eri suuntiin, vaikka perusasioista oltaisiinkin saamaa mieltä. Toivottavasti tuleva Mikkelin tuomiorovasti voisi löytää tuon tai nuo yhteiset polut, joita pitkin voidaan kulkea samaan suuntaan. Voisikohan tärkein yhdistävä tekijä olla Kristuksen sovitustyö?

Näin muutaman päivän viiveellä ja kauempaa katsoen lämmin kiitos kaikille mikkeliläisille kysymysten tekijöille, paneelin puheenjohtajalle, kanssakilpailijoille Vesalle ja Juhalle sekä sisukkaasti paikallaan istuneelle seurakuntaväelle. Jos meillä kolmella oli pöydän takana välillä hikisen työlästä, niin paljon teiltäkin vaadittiin. Viisautta valintaan!


Kirjoittanut Kai Jantunen / kaitsu@kaijantunen.fi