Laupuan Hiippakunta Suomen Evankelisluterilainen kirkko Suomen Lähetysseura Poikien ja tyttöjen keskus

BlogiJulkaistu 25.03.11 22:03
Kategoria: General

Mitä on tapahtunut, kun on puhunut lähes kaksi ja puolituntia, eikä muista, mitä on sanonut. Tuollainen kokemus jäi vaalipaneelista. Tosin seuraavana päivänä alkoivat asiat palautua mieleen. Kun lähes kahden ja puolentunnin ajan vain kuuntelee kysymyksiä, ajattelee, miten vastauksensa muotoilisi, niin käyttömuistikapasiteetti ylittyi reilusti.


Julkaistu 22.03.11 23:03
Kategoria: General

Evankeliointi on ulos päin suuntautumista. Kirkon on mentävä ulos. Me olemme kirkon "ulosmenijöitä". Evankelioinnin sisar on lähetys. Ne kulkevat rinnakkain ja sisäkkäin. Lähetys tosin kätkee sisäänsä muutakin kuin julistuksen. Siis mentävä on. Liikkeellä oleva kirkko on elävä kirkko.


Julkaistu 20.03.11 23:03
Kategoria: General

Avainasia työyhteisöjen hyvinvointiin on johtaminen. Kirkon johtamiskoutus on kehittynyt ja se tavoittaa yhä useamman johtajan ja johtajaksi pyrkivän, myös väliportaan johtajan. Selkeään, tavoittelliseen mutta lempeän määrätietoiseen johtamiseen on satsattava edelleen. Toinen merkittävä osa hyvää työyhteisöä on hyvä alaisuus. Se ei merkitse alamaisuutta, vaan pikemminkin oman paikan tiedostamista perustehtävän toteututtamisessa ja siihen sitoutumista. Hyvää alaisuutta ei liiemmin kouluteta. Sen pitäisi kuulua meidän ammatillisuuteemme.